Депутатите намалиха коледната си ваканция с цяла седмица. Без дебати и

...
Депутатите намалиха коледната си ваканция с цяла седмица. Без дебати и
Коментари Харесай

Депутатите съкратиха коледната си ваканция

Депутатите понижиха коледната си почивка с цяла седмица. Без диспути и със 153 гласа " за ", 38 " срещу " и 12 " въздържал се " националните избраници редуцираха регламентираната отмора. Това стана по предложение на ГЕРБ-СДС.

Само народните представители от " Възраждане " гласоподаваха монолитно срещу съкращаването на почивката. 

Така Народното събрание няма да почива по празниците от 22 декември до 10 януари, както е по правилника на Народно събрание, а ще се разпусне като всички останали в страната - от 24 декември до 2 януари, в това число. Народните избраници въпреки всичко ще имат два спомагателни дни за отмора, като сливат коледните и новогодишните празници.

" Тъй като към момента не знаем какъв брой ще е дълъг животът на този парламент, а има доста законопроекти, които би трябвало да бъдат признати на първо и второ гласоподаване, предлагам да понижим периода на ваканцията и тя да е от 24 декември до 2 януари в това число ", стимулира проекторешението ръководителят на групата Десислава Атанасова.

По думите й двата дни сред коледните и новогодишните празници ще са единствените отвън формалните почивни за всички останали български жители. " Надявам се, че през това време ще осмислим кое е значимо за страната ни и кое - не ", добави Атанасова.

Освен 27-те депутати от " Възраждане ", против скъсяването на ваканцията гласоподаваха четирима депутати от Политическа партия, петима от " Български напредък " и двама от Движение за права и свободи.

Независимият Явор Божанков се въздържа на предлагането да бъде понижена депутатската отмора, а дружно с него подобен избор записаха 8 народни представители от Политическа партия, двама от Демократична България и един от Движение за права и свободи. Единствено парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и " Българска социалистическа партия за България " единомислещо поддържаха концепцията депутатите да почиват единствено с два дни повече от всички останали български жители.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР